Германия вече ще иска бизнес план за разрешително за отваряне на публичен дом

Германия вече ще иска бизнес план за разрешително за отваряне на публичен дом
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германското правителство ще направи редица промени в законовата уредба за публичните домове, съобщава ДПА. Решението да се заложат по-строги изисквания в едно от най-либералните по въпроса законодателства в Европа идва след продължили месеци дискусии.

Промените влкючват задължителното ползване на презерватив при консумация на услугата, както и премахването на публичните домове, в които се заплаща т.нар. "фиксирана такса". При посещение в такъв бордей, клиентът заплаща определена сума на входа и е свободен да прекара както и с когото намери за добре за определено време.

В бъдеще собствениците на публични домове ще бъдат задължени да подадат молба до местните власти, от които ще зависи дали ще дадат разрешение в обекта им. Инвеститорите в подобен род дейност ще трябва да представят подробно разработен бизнес план и ще бъдат обект на периодични инспекции от страна на контролните органи.

Според проектозакона, който по план трябва да бъде приет до юли 2017 г., проститутките трябва да се регистрират в базата данни и ще получават здравни съвети от медицински лица. Тези, които са на възраст между 18 и 21 години, ще трябва да повтарят регистрационния процес ежегодно.

Според Корнелия Мьоринг, говорител по въпросите на жените в най-лявата партия в парламента в Берлин, мерките са ненужно рестриктивни. Според нея за много проститутки регистрацията ще бъде невъзможна, основно заради отрицателния образ на този занаят в обществото, а много от тях ще започнат да работят нелегално. "Дали задъжлително се използват презервативи не може да бъде проверено и фактически е илюзия", смята още тя.

Последната значителна промяна на законодателството за проституцията бе през 2001 г. Тогава правителството на канцлера Герхард Шрьодер законово я регламентира като "услуга". Целта на промените бе сексуалните работнички да изкарат дейността си на светло и да подобрят обществения си статут. В последствие либералната уредба обаче доведе до положението пазарът на сексуални услуги да се пренасити от множество жени от Изтона Европа и Африка, дошли поради икономически причини във федералната република.

 

 

#Германия #публичен дом #данъци #услуга #презерватив #Герхард Шрьодер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници