Синът на Андрей Луканов: ГЕРБ е Бойко Борисов и обратното

Синът на Андрей Луканов: ГЕРБ е Бойко Борисов и обратното
Първоначално не исках да се занимавам с политика и сега не с огромно желание се включвам, но е дошъл момент, в който човек не трябва да седи и да гледа отстрани, обясни Карло Луканов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двуполюсният модел на българския преход е разединил нацията и вече е назряла необходимостта всеки да има позиция, която да отстоява, заяви внукът на бившия министър-председател на България Андрей Луканов – Карло Луканов.

„Първоначално не исках да се занимавам с политика и сега не с огромно желание се включвам, но е дошъл момент, в който човек не трябва да седи и да гледа отстрани," обясни пред БНР Карло Луканов включването си в партията „Обединена социалдемокрация".

Той подчерта, че никога не е получавал покана за участие в БСП, независимо че с лидера на партията Сергей Станишев играели заено като деца.

Карло Луканов обясни, че „Обединена социалдемокрация" прави опит да обедини всички социалдемократически течения в България.

„Смятам, че обединената социалдемокрация е необходима на България. Левият спектър има нужда от такава партия," категоричен е синът на Андрей Луканов.

Според Карло Луканов когато има възможност няколко партии да направят нещо заедно, няма нищо лошо да се коалират и да работят заедно.

Затова той не отрече амбициите на „Обединена социалдемокрация" да влезе в следващото Народно събрание.

Карло Луканов определи ГЕРБ като „странна формация".

„ГЕРБ е лидерска партия до голяма степен. ГЕРБ е Бойко Борисов и обратното," коментира социалдемократът.

Карло Луканов опроверга твърденията, че има общ бизнес с внука на Леонид Брежнев.

„За червените куфарчета съм казал, че не съм виждал такива и не смятам, че е имало такива. А внукът на Брежнев дори не го познавам. С петрол никога не съм се занимавал," подчерта той.

Във връзка с убийството на Андрей Лукановна 2 октомври 1996 г., синът му се надява истината да излезе наяве някога.

„Ясно е, че не е лесно и световната история показва, че много малко такива убийства са разкрити," добави още Карло Луканов.

#Карло Луканов #Андрей Луканов #Сергей Станишев #БСП #Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »