Обрат в нагласите на британците - желаещите Лондон да напусне ЕС вече надделяват

Обрат в нагласите на британците - желаещите Лондон да напусне ЕС вече надделяват
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Лагерът на желаещите Великобритания да напусне Европейския съюз вече се радва на 2 процента преднина, показва ново социологическо допитване, цитирано от „Ройтерс”.

Това показва, че спорът в рамките на управляващата Консервативна партия може да накърни доверието в усилията на премиера Дейвид Камерън страната да остане в Общността, отбелязва агенцията.

Подкрепата Великобритания да напусне ЕС е нараснала до 43%, което е ръст от 2 процентни пункта спрямо подобно допитване, проведено преди седмица.

Три месеца преди референдума, който е насрочен за 23 юни, социологическото проучване, което е обхванало 2000 души и е проведено между 18 и 20 март, показва, че лагерът на желаещите Великобритания да остане в ЕС получава 41% подкрепа, което е спад от 2% от преди седмица.

Камерън е изправен пред една от най-дълбоките кризи, откакто преди десетилетие оглави Консервативната партия, след като високопоставеният служител в правителството Йън Дънкън Смит, който се противопоставя на членството в ЕС, подаде оставка заради разходите за социални помощи.

 

#Великобритания #социологическо проучване #ЕС #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"