Волен Сидеров е осъден на 100 часа общественополезен труд, иска да чисти паметници

Волен Сидеров е осъден на 100 часа общественополезен труд, иска да чисти паметници
A A+ A++ A

Софийски градски съд осъди лидерът на "Атака" на 100 часа общественополезен труд.

Той пожела да чисти паметници и дори благодари на съда за това решение. Четвъртото обвинение, за което сидеров бе отново на пробаци е за негова хулиганска проява, извършена на 21 май 2013 година пред сградата на Народното събрание. Тогава той нападна журналист от телевизия СКАТ, а след това ударил полицай от специализираните полицейски сили.

Сидеров има две обвинения за хулиганство и за лека телесна повреда. Той се бе споразумял с прокуратурата пробацията му да продължи 1 година и също толкова време да му бъдат удържани 13% от заплатата. Съдия Вера Чочкова предложи вместо удръжки 13% от заплатата, Сидеров да работи в продължение на 1 година 100 часа общественополезен труд. Тъй като стореното от него в парламента показало непристойно поведение, общественополезният труд щяло да го превъзпита.

Благодаря за това предложение, каза Волен Сидеров и се съгласи да работи безвъзмездно 100 часа в полза на обществото. Адвокатът му Явор Нотев попита съдия Чочкова дали е възможно лидерът на "Атака" да чисти паметници, тъй като това било желанието му. Тя обаче уточни, че това не се определя от съдия, а от пробационната служба в зависимост от това с какви работни свободни места предполага, като се има предвид уменията на осъдените.

Извън залата Сидеров обясни, че отдавнашно негово желание било да чисти паметници на културата, никъде другаде нямало в Европа толкова надраскани исторически сгради. Той дори възнамерявал да подеме такава инициатива и тази му присъда определено щяла да го превъзпита.

#Волен Сидеров #Атака #съд #общество #полицай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"