БАБХ прави основна проверка на храните в Правец, заради съмнение за натравяне

БАБХ прави основна проверка на храните в Правец, заради съмнение за натравяне
A A+ A++ A

Инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, София - област проверяват съмнение за хранителен инцидент в Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в град Правец.

Взети са проби за лабораторно изпитване от суровини и от контактните повърхности в кухнята на училището за да се установи причината за неразположението на децата. Резултатите се очаква да бъдат готови след 72 часа.

Със заповед на образователния министър Меглена Кунева е започнала проверка на Министерството на образованието и науката и Регионалния инспекторат по образованието – София–регион, за условията на хранене, в това число срок на годност на храните и хигиенни условия в столовата на общежитието към гимназията в Правец.

БГНЕС припомня, че общо 36 деца с хранително натравяне са приети в болници в София тази нощ. Децата са на възраст между 11 и 14 години и са от различни краища на България, но учели в училище в Правец. Яли са кренвирши и пилешки пържоли, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на информация от лечебните заведения, приели децата.

Предстои да се установи коя точно храна е причинила натравянето. Към момента няма информация и за това къде точно децата са консумирали опасните храни - дали в учебно заведение или на купон. Нито един от хоспитализираните не е в тежко състояние.

#инспектор #София #Правец #храни #безопасност #болница #деца #ученици #гимназия #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"