Росен Плевнелиев при българите в Чикаго на 19 май

Росен Плевнелиев при българите в Чикаго на 19 май
Поводът за посещението на Росен Плевнелиев в Чикаго е Срещата на върха на НАТО на 20 май. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с българите в Чикаго на 19 май.

Очаква се българският президент да пристигне в Чикаго вечерта на 18 май и ако не закъснее самолетът му, ще посети представлението на танцовия състав „Българе" от 21:00 ч., който ще гостува по същото време, съобщава сайтът на българите в Чикаго eurochicago.com.

В събота, освен срещата с диаспората в Чикаго, президентът ще разгледа различни български места в града. Росен Плевнелиев ще се запознае и с различни институции.

20 май пък ще е посветен на Срещата на върха на НАТО, която всъщност е поводът той да прелети океана. Очаква се с държавния глава да пътува голяма делегация и много журналисти.

Държавният глава ще се срещне с българите в Чикаго в Ботаническата градина в Гленко с адрес: Chicago Botanic Garden‎, 1000 Lake Cook Road, Glencoe, IL 60022.

Мястото и времето са подбрани така, че повече сънародници да имат възможност лично да се срещнат и да разговарят с българския президент, съобщават от диаспората.

„Срещите на български държавници със сънародниците в Чикаго са винаги съдържателни и динамични, a за мнозина от гостите са паметно изпитание," се казва още в съобщението за посещението.

Последно в Чикаго е гостувал министърът на външните работи Николай Младенов. Като най-паметно обаче българите в американския град посочват предизборното посещение през 2009 г. на тогавашния кмет на София и неформален лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

#Росен Плевнелиев #президент #Президент на България #Чикаго #САЩ #диаспора #Николай Младенов #Бойко Борисов #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »