Собственикът на Telerik - Progress, е водещ ИТ работодател според сп. Forbes

Собственикът на Telerik - Progress, е водещ ИТ работодател според сп. Forbes
A A+ A++ A

Progress, която придоби Telerik през 2014 г., обяви, че е включена като водещ работодател в глобалната класация „Най-добрите компании за облачни решения и услуги“ и „Най-добрите изпълнителни директори“, за които да работите през 2016 г. на американското списание Forbes. Progress заема 35-то място сред общо 73 водещи глобални технологични компании.

Класацията подрежда доставчиците на облачни решения и услуги спрямо два показателя - процентът служители, които биха препоръчали работодателя си на свои приятели, и процентът служители, които одобряват главния изпълнителен директор. За тази цел са ползвани данни от Glassdoor – кариерен уебсайт за коментари от настоящи и бивши служители за работните им места и висшия мениджмънт. Класацията се базира и на анализ на CRN - издание за вендори на технологични решения – на 100-те „най-страхотни“ доставчици на облачни услуги през 2016 г. В него Progress е включена сред 20-те най-добри вендора за облачни платформи и разработка през тази година.

„Конкуренцията за талант при компаниите за облачни решения и услуги е огромна. Затова включването ни в работодателската класация на Forbes в тази сфера е изключително признание за служителите ни по света и в България. С придобиването на Telerik, Progress значително разрасна екипа си и добави нови продукти към портфолиото си. Интеграцията на двете компании постави началото на нови интересни проекти, както и разшири отговорностите на екипите и служителите в България, които получиха допълнителна възможност да се развиват в още по-глобална бизнес среда“, коментира Димитър Таслаков, главен директор „Човешки ресурси“ в Progress.

Българският офис е най-големият на Progress в световен мащаб и ключов иновационен център. През 2016 г. компанията ще наеме 60 нови служители в София в различни области – софтуерно инженерство, бизнес, маркетинг, продажби, администрация и др. Специалистите, които се присъединят към компанията, ще станат част от глобални екипи със стратегическа роля в развитието на продуктовото портфолио и редица бизнес проекти. Подробна информация за отворените в момента позиции има на уебсайта на компанията.

От началото на 2016 г. компанията спечели общо пет награди в България, сред които първи места в категории „Качество на продуктите“ за водещата платформа за управление на съдържанието и дигитален маркетинг - Telerik Sitefinity CMS, и „Обществена дейност“ за образователната инициатива „Детска академия на Телерик“, присъдени от българското издание на сп. Forbes. Компанията спечели също първо място в категория „Инвеститор в знанието“ от Българския форум на бизнес лидерите. Съоснователят на Telerik, a Progress company, и ръководител на „Академията на Телерик“ – Бойко Яръмов, беше отличен за „Новаторство в обучението по програмиране в България“ от технологичното издание Computerworld България и получи награда „Иноватор на годината“ в конкурса „Мъж на годината“ на Дарик Радио.

#Progress #Forbes #Telerik #работодател #класация #услуги #директори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"