Експерти: Сериозен пропуск на службите е довел до атентата в Брюксел

Експерти: Сериозен пропуск на службите е довел до атентата в Брюксел
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има сериозни пропуски на службите. Това коментира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 бившият шеф на разузнаването Кирчо Киров по повод днешните атентати в белгийската столица. Според него службите не са имали изпреварваща информация.

Всяка една информация, колкото и ексцентрична да е, трябва да се проверява, добави той. До голяма степен днес е повторна грешката от 2001 година в Америка, тогава е имало информация, но заради лоша комуникация на службите и не достатъчно разбиране, на нея не й е било обърнато внимание.

Този атентат, извършен в столицата на Европа е атентат срещу цяла Европа и срещу нас. Това каза политологът Петър-Емил Митев. Българското общество е непросветено. Хората у нас не знаят какво е "Ислямска държава", а тя дори сече и златни монети, на които се печата земното кълбо. Те взеха парче от Афганистан, влязоха в Либия, Бокохарам се обяви за част от Ислямска държава, припомни той. Ние нямаме и стратегия за общуване с тази маса. Нужна е и европейска доктрина за общуване с исляма, обобщи той.

България не е остров на стабилността, каза политическият анализатор Нако Стефанов. В цялата ситуация ние трябва да мислим за себе си, каза той. Той отправи сериозни критики към това, че у нас има близо един милион мюсюлмани, с които държавата не работи. Те са оставени на самотек и с тях работи дианета от Турция, което не е редно.

 

#атентат #Брюксел #специални служби #ислямисти #Боко Харам #Дианет #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"