Нюйорски милионери сами поискаха да бъдат вдигнати данъците им

Нюйорски милионери сами поискаха да бъдат вдигнати данъците им
БГНЕС
A A+ A++ A

Инфраструктурата на Ню Йорк се разпада и единственият начин да се подобри са по-високи данъци за богатите в града.

Това искане е отправено не от протестиращи срещу социалното статукво, а от група от най-заможните нюйоркчани, които заявяват, че са загрижени за липсата на общински инвестиции в човешките ресурси и основната инфраструктура, пише „Индипендънт”.

Група от около 40 милионери писа по въпроса на губернатора-демократ Андрю Куомо и конгресмени от региона, с искане властимащите да обмислят повишаването на данъците на най-богатите хора в щата с цел справяне с бедността и други проблеми.

„Ние сме нюйоркчани с високи доходи, които ценят качеството на живота в нашия щат. Изключително сме разтревожени, че много нюйоркчани са икономически затруднени и инфраструктурата на щата има отчайваща нужда от внимание. Не можем да си позволим да пренебрегнем тези предизвикателства”, пише в писмото на богаташите.

„Като бизнес лидери и инвеститори, ние знаем, че дългосрочната стабилност и икономически растеж на една компания изисква инвестиции в човешкия капитал и физическата инфраструктура. Същото се отнася за щата ни.”

Сред подписалите общата позиция, организирана от неправителствения либерален Институт за фискална политика, са Абигейл Дисни, Лео Хиндери и Стивън Рокфелер.

Заможните одобряват т.нар. еднопроцентов план за по-високо облагане на печелещите 665 000 долара или повече на година.

Засега едноличните данъкоплатци, които регистрират повече от 1 062 000 долара приходи, са облагани с максималните за щата 8,82%. Според еднопроцентовия план, досегашният размер на облагането ще остане валиден за хората, които правят между 1 и 2 милиона долара годишно. Деклариращите между 2 и 10 милиона ще бъдат облагани при 9,35%, от 10 до 100 милиона при 9,65%, а при над 100 милиона приходи с 9,99%.

Предложението среща сериозна политическа съпротива в местния парламент на щата Ню Йорк. Мнозинството на Демократическата партия има собствени планове за увеличаване на данъците за богатите, които срещат недоволството на републиканците.

В момента политиците обсъждат бюджета на щата и трябва да излязат с одобрен вариант до 1 април.



#Ню Йорк #милионери #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"