Разпоредихме засилен контрол по границите, заяви Румяна Бъчварова

Разпоредихме засилен контрол по границите, заяви Румяна Бъчварова
A A+ A++ A

"Разпоредихме засилен граничен контрол по границите", това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, по време на извънреден брифинг в МВР, във връзка с атентатите в Брюксел. Вътрешният министър уточни, че става въпрос за 100-процентова проверка.

"В момента се провежда и специализирана полицейска операция, в хода на която е повишено полицейското присъствие и са засилени мерките за сигурност“, каза Бъчварова. По думите ѝ, Министерство на външните работи за осъществяване на контакт и информиране на българските граждани, които се намират в Брюксел и за тези, които планират пътувания.

"Информацията ,с която разполагаме до момента, показва по наша оценка, че става въпрос за изключително сериозна заплаха за европейската сигурност. За изключително дързост на терористичен акт. Ситуацията е силно тревожна, опасността е висока за всички европейски държави“, каза министър Бъчварова. Според нея, политическият знак е категоричен.

"Поразени са цели в непосредствена близост до европейската институция, което приемаме като ясна провокация към европейската сигурност. За това се чувстваме солидарни и отговорни да предприемем мерки за общата европейска сигурност, не само за националната“, добави тя. 

#контрол #граници #вицепремиер #Румяна Бъчварова #МВР #Брюксел #присъствие #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници