България, Босна и Херцеговина и Молдова ще си разменят емигранти

България, Босна и Херцеговина и Молдова ще си разменят емигранти
Министър Цветан Цветанов проведе поредица от двустранни срещи в рамките на Министерската конференция на Залцбургския форум. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България подписа протоколи за прилагане на Споразуменията за реадмисия с Босна и Херцеговина и Република Молдова, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Цветан Цветанов проведе поредица от двустранни срещи в рамките на Министерската конференция на Залцбургския форум, като със заместник-министъра на сигурността Мийо Крешич той подписа Протокол за прилагане на Споразумението за реадмисия между Европейската общност и Босна и Херцеговина.

Протокол за прилагане на Споразумението за реадмисия беше подписан и с министъра на вътрешните работи на Република Молдова Алексей Ройбу.

Документите регламентират практическото реализиране на споразуменията и са ефективен инструмент за противодействие на нелегалната миграция.

В рамките на форума българският вътрешен министър проведе среща и с колегата си от Черна гора Иван Брайович.

По време на двустранните разговори министрите Цветан Цветанов и Константин Траян Игаш коментираха партньорските действия на България и Румъния във връзка с окончателното решение за пълноправно членство на двете страни в Шенгенското пространство и с общата им цел – гарантиране на сигурността на външните граници на ЕС.

#Румъния #реадмисия #Залцбургския форум #Цветан Цветанов #Молдова #Босна и Херцеговина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"