Димитър Стоянов: Готов съм да бъда лидер

Димитър Стоянов: Готов съм да бъда лидер
Преди да започнеш да водиш, трябва да се научиш да следваш, аз дълго време бях последовател, заяви Димитър Стоянов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Национал-демократичната партия на евродепутата Димитър Стоянов ще бъде учредена на 2 юни, когато ще бъде избрано и национално ръководство.

„Готов съм да бъда лидер. Преди да започнеш да водиш, трябва да се научиш да следваш, аз дълго време бях последовател," заяви Димитър Стоянов по Нова телевизия.

Той изтъкна като проблем за лидера на „Атака" Волен Сидеров именно опита като последовател.

„Волен Сидеров директно стана лидер в политиката и може би това му попречи да направи нещо дългосрочно и да се научи как се води и следва едновременно," обясни евродепутатът, който напусна „Атака".

Според Димитър Стоянов, когато си в политиката, трябва постоянно да живееш с нея.

„Тя е толкова динамична, че ако не живееш с нея, изоставаш в нещата", поясни Димитър Стоянов.

Национал-демократичната партия (НДП), която той планира да учреди, не се състои само от разочаровани хора от „Атака", а в нея ще участват и много хора, които не са били партийни членове и не са били част от „Атака".

„В самата партия няма разпределени постове," подчерта Димитър Стоянов.

Той отказа да коментира напускането на инициативния комитет за учредяване на НДП от страна на бившите членове на парламентарната група на „Атака" Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов.

„Толкова много са желаещите да се запишат в НДП, че ще ни бъде трудно да намерим подходяща зала, където да ги съберем. Само за един месец са заявили желание над 1000 души," информира още Димитър Стоянов.

Според него, голямата грешка на „Атака" е била, че никога не е приела нещо, което да е удобно за хората.

„Ние не обещаваме, че минималната пенсия ще стане 500 лева, но обещаваме, че хората с малка пенсия ще получават безплатна храна, например," посочи Димитър Стоянов.

Той категорично заяви, че НДП не е „Атака" номер 2, и отрече принципа „Разделяй и владей" с аргумента, че ако нещо може да бъде приложено, то трябва да се направи и в този смисъл НДП би работила с управляващите, по думите на Димитър Стоянов.

„Когато играят огромни интереси на стойност милиарди левове и се случи такова безпринципно нещо, единственото, накъдето води мисълта е, че става дума за търговия с влияние," коментира евродепутатът оттеглянето на „Атака" от вота на недоверие за отказа на кабинета „Борисов" от проекта АЕЦ „Белене".

#Национал-демократична партия #НДП #евродепутат #Димитър Стоянов #Волен Сидеров #„Атака" #Валентин Николов #Димитър Карбов #Огнян Тетимов #АЕЦ „Белене" #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"