Тютюнопроизводителите са готови за протести

Тютюнопроизводителите са готови за протести
A A+ A++ A

Тютюневата общност е в готовност за протестни действия срещу политическите и икономическо- медийни кръгове, които целят съсипването на българската тютюнева индустрия. Това се посочва в отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов и министъра на земеделието и храните Десислава Танева, изпратено от Национална асоциация на тютюнопроизводителите- HAT 2010, Национална конфедерация на тютюнопроизводителите в България и Съюз на производителите на ориенталски тютюн- СПОТ БГ. Ето целия текст на писмото:

„Уважаеми господин министър-председател,

С настоящото писмо бихме желали да Ви информираме, че цялата тютюнева общност е в готовност за протестни действия срещу политическите и икономическо- медийни кръгове, които със своите действия целят съсипването на българската тютюнева индустрия. В последните няколко седмици те целенасочено налагат кампания по разрушаване имиджа на Булгартабак, което може да се класифицира единствено като злонамерена акция срещу всеки един български тютюнопроизводител. Седемдесет години Булгартабак води последователна политика за развитие и запазване на нашия поминък и като българска компания винаги е била коректив и е задавала стандартите за партньорско поведение между продавач и купувач. Оттеглянето на Булгартабак от покупката на български тютюни ще обрече на мизерия десетки хиляди български семейства, тъй като тя е една от малкото фирми с трайни интереси в областта на тютюна в България.

Уважаеми господин Борисов,

Искаме да ви уверим, че високо ценим и приветстваме усилията, които лично Вие, министър Танева и цялото правителство, полагате за разширяване на пазарната реализация на българския тютюн, както и за създаването на условия за предвидимост и стабилност на Сектора Тютюн, чрез усъвършенстване на институционалната и законодателната рамки. Твърдо сме убедени, че няма да позволите злонамерените и зловредни политически, икономически и медийни кръгове да разрушат една отговорна българска компания и целия сектор български тютюн”.

#тютюн #протест #индустрия #писмо #Бойко Борисов #Десислава Танева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »