Българските католици канят папата на посещение

Българските католици канят папата на посещение
снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Държавният секретар на Ватикана - кардинал Пиетро Паролин, заяви, че ще предаде на папата посланието на католическата общност, с която е имал възможност да се срещне, че има желание за посещение на папата в България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет, след като кардиналът бе приет от премиера Бойко Борисов.

Визитата му е в рамките на честването на 25-ата годишнина на отношенията между Светия престол и България.

В първия ден на Страстната седмица за католиците кардиналът е изразил надежда, че всеки човек може "да изпита в сърцето си мир и всички семейства да живеят в мир, защото в днешни дни това е най-важното послание".

Визитата на кардинал Паролин се осъществява по покана на премиера и е първото посещение на държавен секретар на Светия престол през последните десет години, посочват от Министерския съвет.

Премиерът е благодарил за решаването на въпроса с българското богослужение в Рим чрез предоставянето за тази цел на църквата "Св. Павел ала Регола". Той е подарил на кардинал Паролин копие от обкова на Крупнишкото евангелие от първата половина на 16 век.

Католическата общност в България и други наши граждани получават безценна подкрепа в трудните години на прехода от Католическата църква. Това каза държавният глава Росен Плевнелиев след срещата му с държавният секретар на Ватикана. Плевнелиев заявил, че в лицето на кардинала България вижда изключително успешен политик и дипломат с висок държавен и международен престиж.

 

#папа Франциск I #Министерски съвет #Бойко Борисов #католици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници