Прогноза: Туристическият бранш в Турция може да загуби 12 млрд. долара

Прогноза: Туристическият бранш в Турция може да загуби 12 млрд. долара
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турският туристически сектор ще регистрира през тази година загуби от 12 млрд. долара, прогнозират представители на бранша, цитирани от в. „Хюриет“.

Сегашните проблеми, които се увеличават поради влошаването на обстановката на сигурността и почти пълния спад на турски туристи, вероятно ще засегне и други сектори, включително селското стопанство, и ще повиши безработицата в страната. Шефът на търговско-промишлената камара в Анталия Давут Четин каза, че броят на руските туристи през тази година почти е сведен до нула, но също и че ще има спад на туристите от Европа, особено от германия, след поредицата от терористични атаки в Турция.

Вицепрезидентът на организацията и шеф на Асоциацията на хотелиерите по Средиземно море

Юсуф Хаджисюлейман припомни, че при предишна прогноза се е споменавало числото 8 млрд. долара. прогнозира загуба от 8 млрд. долара при предишна за отлив на 4 млн. руски туристи след кризата, последвала свалянето на руския боен самолет от турските ВВС. Според Хюджисюлейман броят на туристите от Европа тази година ще бъде наполовина от този през миналата година. Също така ще има намаление на иранските туристи от 45 000 през 2015 г. на 30 000.

По думите на Четин много хотелиери тази година няма да отварят хотелите си и около 80 000-100 000 души ще загубят работата си само в Анталия.

#Турция #туризъм #загуби #Анталия #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »