Борисов за корупцията: Не само метлата ще играе, но и с парцал ще забършем

Борисов за корупцията: Не само метлата ще играе, но и с парцал ще забършем
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Не само метлата ще играе, но и с парцал ще забършем,'' закани се премиерът Бойко Борисов. В интервю за Нова телевизия премиерът заяви, че Брюксел ни дава пълната си подкрепа.

''Отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение,'' категорично заяви още Борисов и продължи коментара си по повод съседите: ''Техните министри крадат и са ги хванали и са ги вкарали в затвора, а президентът им търси политическо убежище в Молдова – аз не виждам българи да бягат за Румъния. Имаме пълната подкрепа на Брюксел и на колегите ни там до един. Особено за това, което последния месец правим, всички дойдоха да кажат: „Нашият Бойко се върна”, буквално така се изразяват,'' каза още Бойко Борисов.

''Когато аз назначавах Росен Плевнелиев за строителен министър, в Румъния назначаваха министърка – реклама на дамско бельо, и сега трябва моят президент да търси политическо убежище в Македония, защото в Румъния неговия колега го вкарали в затвора,'' опита да даде сравнение Борисов.

''В България се работи по-добре, България е по-стабилна, заяви още той. Съдът решава дали някой е корумпиран или не,'' отвърна Борисов на въпроса за знаковите дела по високите етажи. Запитан дали знае колко дела Спецпрокуратурата е довела до присъда, Борисов отвърна отрицателно.

''Поканете шефа на спецпрокуратурата, нека обясни, поканете главния прокурор – има кой да обяснява. Ако премиерът почне и да е прокурор, става много лошо за една държава,'' заяви Борисов.

Над 3 млрд. са събрани вече повече, отколкото беше заложено в бюджета, похвали се премиерът за успешната борба с контрабандата.


#Бойко Борисов #прокуратура #България #Румъния #Росен Плевнелиев #Брюксел #Подкрепа #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"