Борисов: Няма да има правителствени промени

Борисов: Няма да има правителствени промени
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''За дреболии се създава шум, който не е здравословен за никой. Във вторник ще обясня на депутатите от ГЕРБ това, което ги интересува,''каза пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов, след като ГЕРБ поиска ДСБ да бъдат отстранени от властта.

''Правителствени промени няма да има. С Ненчев работим прекрасно и съм убеден, че добрите неща в армията ще продължават. Здравната реформа е нещо, в което всички досега са се препъвали,'' каза още Борисов и в защита на Петър Москов.

''Може би вече 10 години ме вкарват в конфликт с Цветан Цветанов – в ГЕРБ много ясно знаят кой е първи, кой е втори,'' обърна се Борисов към онези, които се опитват по думите му, да вкарват клин между двамата. ''Цветанов се ползва с абсолютното ми доверие и се е доказал,'' каза още Борисов. ''И Румяна Бъчварова се ползва с голямото ми доверие.''

Реформите в МВР, които предлага Бъчварова, са точно такива, които да освободят голям количествен състав от администрацията и да отидат да пазят селата, смята премиерът. В началото на интервюто, Борисов говори за спрените обществени поръчки за милиони. ''Над 20 хиляди обществени поръчки има миналата година в България,'' каза той.

Запитан защо е спрял поръчките сега, Борисов отговори, че сега са излезли наяве нередности и са стигнали до него. Запитан дали въпросът с „огледалото”, който му беше зададен от българите в Лондон, е причина за спирането на поръчките, Борисов коментира, че това е било капката, която му е дала ясен знак, че нещата изглеждат по различен начин отстрани.

„Спрях ги тогава, когато ги разгледах из основи, когато трябваше да се плащат авансите”, заяви Борисов. По думите му в момента инспекторатите проверяват поръчките. „Може да бъде закрита една от агенциите”, заяви Борисов. Борисов коментира и това, че едва сега КЗК се е осмелило да обяви, че има картел при горивата.

„Сега има политическа воля, всички се стараят и работят много добре”, заяви Борисов. Над 3 млрд. са събрани вече повече, отколкото беше заложено в бюджета, похвали се премиерът за успешната борба с контрабандата.


#Бойко Борисов #обществени поръчки #ДСБ #Ненчев #Москов #ГЕРБ #Армията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"