Георги Кадиев: Последното поколение корупция е отгледано под егидата на ГЕРБ

Георги Кадиев: Последното поколение корупция е отгледано под егидата на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Нямам намерение да създавам дубликат на БСП или която и да е друга партия,” каза пред bTV независимият депутат Георги Кадиев, който вчера обяви новата си партия „Нормална държава”.

По думите му новата формация не може да се приема като част от роенето в БСП. Той изтъкна, че от хората, присъствали на обявяването на новия политически проект, почти никой не е бил от БСП.

''ГЕРБ в момента се опитва да разцепи всички партии,'' коментира още Кадиев. Той определи като „пълен цирк” декларацията на депутатите от ГЕРБ, които поискаха ДСБ да изтегли всичките свои кадри от властта и реакцията на премиера Бойко Борисов, който от Брюксел заяви, че докато капитана го няма, има бунт на кораба.

„Цвета Караянчева да прави комплот срещу Бойко Борисов? Това е под санкцията на Борисов с цел да ударят шамар на ДСБ и да ги разцепят”, отбеляза Кадиев.

Според него ГЕРБ са успели донякъде да разцепят ДПС, сега наред е първо РБ и особено ДСБ, след това ще дойде ред и на БСП.

Според Кадиев до края на тази година би трябвало да има предсрочни избори. „Факт е, че опозицията е слабичка и ГЕРБ може да търгува с всеки един в момента и винаги може да намери липсващи 10-15 гласа, в същото време обаче е факт, че нещата не вървят на добре в държавата. Последното поколение корупция е отгледано и израснало под егидата на ГЕРБ”, аргументира се той. По думите му спирането на обществени поръчки у нас е под натиск от ЕС.

„Борисов и Пеевски са едно цяло, там няма разделяна, те са слети един в друг. Когато единият спира обществени поръчки на другия, това означава, че натискът идва отвън”, обобщи Кадиев.

„Няма нито един момент, в който да съм предал избирателя, няма нито една битка, която да съм си спестил и момент, в който да съм се отказал. Винаги съм вървял срещу течението и съм се опитвал нещо да променя. В повечето случаи не съм успявал, защото течението е ужасно силно”, заяви Кадиев.

''Затова сега правим нещо, което отново да се изправи срещу течението,'' допълни той.

#Георги Кадиев #Нормална държава #проект #ДСБ #ГЕРБ #Борисов #Пеевски #корупция #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"