Борисов: Трябва да свалим цените на горивата

Борисов: Трябва да свалим цените на горивата
„Ще поговорим пак с президента Путин, Барозу и Ердоган, това са ключовите играчи, които биха могли да доведат до евентуална диверсификация", обяви Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че цените на горивата трябва да бъдат свалени.

Предстоят още тежки преговори за цената на горивата у нас”, обяви премиерът, като уточни, че по темата става дума за много интереси за милиарди и за политическо влияние на света.

„Ще поговорим пак с президента Путин, Барозу и Ердоган, това са ключовите играчи, които биха могли да доведат до евентуална диверсификация", добави Борисов, цитиран от бТВ.

Той заяви, че правителството полага много усилия цените на горивата в България да поевтинеят. Скоро министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще замине отново на преговори в Москва.

„Считам, че трябва още да свалим цената, даже имаме и аргументи за това", добави премиерът.

По-рано в неделя премиерът обяви, че сектор „Туризъм" на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се мести в Пловдив.

По думите му именно в Пловдив, където има толкова много исторически и културни паметници, е мястото, откъдето трябва да се администрира туризмът.

Той подчерта, че от есента се очаква в Пловдив да бъде прехвърлена част от дейността и на Министерство на земеделието и храните.

#Бойко Борисов #министър-председател #премиер #горива #България #Путин #Барозу #Ердоган #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Москва #Министерството на икономиката #енергетиката и туризма #Пловдив #сектор „Туризъм" #Министерство на земеделието и храните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници