Британец блудства с 2 деца от Павликени, плаща на родителите

Британец блудства с 2 деца от Павликени, плаща на родителите
Установено е, че със знанието на родителите задържаният е използвал две братчета на 10 и 11 години за блудствени действия, като за родителите това е било източник на доход. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британски гражданин, постоянно пребиваващ в България, е блудствал с две малолетни деца със знанието на родителите им, които са получавали заплащане срещу „услугата”, която синовете им са извършвали.

„63-годишният британски гражданин, задържан за блудство с две деца, е в ареста за 24 часа”, съобщи комисар Живко Коцев, директор на ОДМВР Велико Търново, цитиран от „Фокус".

Британският гражданин, който е със статут на постоянно пребиваващ и живее от около две години в България, бе задържан в неделя сутринта в дома си с едно от децата.

Установено е, че със знанието на родителите е използвал две братчета на 10 и 11 години за блудствени действия, като за родителите това е било източник на доход.

„Плащал им е разноски за ток, за покупки за храна и задължения към трети лица. В хода на разследването сме установили, че им е закупил и недвижим имот заради услугата, която му е предоставяна”, уточни комисар Коцев.

Мъжът е изтърпявал присъда във Великобритания за сексуална агресия към деца. От партньорските служби се очакват повече сведения за неговото криминално и съдебно минало в Англия.

„Още в момента на реализацията социалните служби са плътно до нас. Уведомени са всички компетентни органи, които работят с невръстни деца – социални служби, инспектори в детска педагогическа стая, Регионалният инспекторат по образование във Велико Търново, тъй като малолетните са ученици. Престъплението е абсолютно недопустимо и цинично като посегателство върху малолетни лица”, каза директорът на ОДМВР Велико Търново.

Към момента няма данни чужденецът да е използвал и други деца за извращенията си.

„Установили сме единствено за тези две малолетни лица, които са от село Стамболово в района на град Павликени”, посочи Коцев.

Извършено е претърсване на жилището на британеца, иззети са веществени доказателства, разследването продължава. Материалите ще бъдат докладвани във великотърновската районна прокуратура.

Британският гражданин е задържан с полицейска мярка за 24 часа, като ще се работи за взимане на мярка за неотклонение от 72 часа и впоследствие – постоянна мярка за неотклонение.

Продължават процесуалните действия за документиране и доказване на престъпната дейност.

Тепърва ще стане ясно какви мерки ще се вземат по отношение на родителите на децата, тъй като случващото се е било с тяхно знание и тяхно съгласие.

„Това в никакъв случай не могат да бъдат родители. Вероятно ще се работи в посока отнемане на родителските им права, но това са последващи действия”, уточни комисар Коцев.

#деца #ОДМВР #Велико Търново #Павликени #България #Великобритания #Англия #Стамболово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници