Калфин: Напрежение има в парламента, не в правителството

Калфин: Напрежение има в парламента, не в правителството
БГНЕС
A A+ A++ A


„Депутатите от ГЕРБ поставят един принципен проблем, който тече от РБ. Не може да имаш една парламентарна група, от която половината да подкрепя правителството, а другата да е в опозиция”. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в предаването „Събуди се” по Нова телевизия. Коментарът му е по повод  декларацията на парламентарната група на ГЕРБ, в която те настояват премиерът Борисов да отиде в парламента и да им обясни ситуацията с излязлата в опозиция ДСБ, която има позиции във власта въпреки, че не подкрепя правителството.

Калфин припомни, че в сряда е имало събиране на Съвета за развитие между партиите подкрепящи правителството, където са се коментирали приоритетите на кабинета. „Не може единият съпредседател да излезе и да похвали правителството, а другият да излезе, и да е опозиция. Или РБ участва в управлението и си подрежда редиците, или не”, каза още министърът на труда и социалната политика, цитиран от агенция Фокус.

Ивайло Калфин запита след като половината от парламентарната група на РБ е в опозиция, а другата подкрепя правителството, как ще отидат на избори. Вицепремиерът подчерта, че по този начин, те не носят никаква отговорност.
По думите на вицепремиера в МТСП няма партийни назначения. Той бе категоричен, че в АБВ са отпаднали тези, които са присъствали заради постове във властта.

Във връзка с президентските избори  Калфин бе категоричен, че организираните от ПП АБВ дискусии относно президентските избори имат за цел да се види какъв държавен глава е необходим на страната. „За мен ще бъде лошо ако президентските избори бъдат повод за разделение”, заяви Калфин. Относно въпроса за обща кандидатура на левите партии в България той посочи, че ако има такава тя трябва да бъде припозната от партиите в лявото политическо пространство, но да не бъде партийна.

#Калфин #реформаторски блок #опозиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »