Спецчасти започнаха нова антитерористична операция в Брюксел

Спецчасти започнаха нова антитерористична операция в Брюксел
БГНЕС
A A+ A++ A

Според телевизия RTBF този следобед е имало четири обиска в Брюксел, единият на улица Quatre Vents, чуват се и изстрели и са пръснати гранати със сълзотворен газ.

Белгийските спецчасти започнаха нова антитерористична операция в Брюксел. В предградието Моленбек се чуват изстрели, съобщи Би Би Си, цитирайки местни медии.

Според телевизия RTBF този следобед е имало четири обиска в Брюксел, единият на улица Quatre Vents в Моленбек, чуват се и изстрели и са пръснати гранати със сълзотворен газ.

изстрелиУбитият бе идентифициран като нелегален имигрант от Алжир на име Мохамед Белкаид, който е живял нелегално в страната от 2014 г. Двама други души бяха задържани по подозрения за връзка с атентатите в Париж през ноември, които убиха над 130 души.

Белкаид вероятно е бил издирван за планиране на терористичното нападение в Париж под името Самир Бузид, заявиха от белгийската прокуратура. Според държавното обвинение е възможно двамата да са едно и също лице. Бузид е бил издирван от Париж и Брюксел от декември, когато бяха открити доказателства, че той е пращал пари на участници в нападенията.

 

#Белгия #Брюксел #антитерористична операция #спецчасти #изстрели #сълзотворен газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"