Борисов мести сектор „Туризъм" в Пловдив

Борисов мести сектор „Туризъм" в Пловдив
Кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Симеон Дянков пиха кафе в центъра на Пловдив. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Сектор „Туризъм" на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се мести в Пловдив, обяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в града на тепетата.

Борисов присъства на откриването на обновения Римски стадион в града.

Сградата, в която ще бъде разположена администрацията, отговаряща за туризма, вече е обозначена с табела и беше разгледана от министър-председателя Бойко Борисов.

„Взехме решение, още не сме го взели, но ще го вземем, в тази синята сграда ще преместим заместник-министъра на туризма. Той вече си я е харесал, опъва се малко, но вече си я е харесал, така че с цялото министерство по туризма пристига в тази сграда. Желая ви да сте живи и здрави", обяви Борисов, цитиран от БНР.

Той каза, че от есента се очаква в Пловдив да бъде прехвърлена част от дейността и на Министерство на земеделието и храните.

По думите му именно тук, където има толкова много исторически и културни паметници, е мястото, откъдето трябва да се администрира туризмът.

„Виждам какво значи 20 години мърлявщина в Пловдив”, коментира премиерът по време на откриването на Римския стадион.

„Честитя ви това красиво място, но като гледам другите сгради наоколо, виждам какво значи 20 години мърлявщина", подчерта той.

Премиерът откри обновения Римски стадион заедно с норвежкия посланик. Проектът за реконструкция на Римския стадион бе осъществен с финансовата подкрепа на Норвегия, Лихтенщайн и Исландия, чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, предаде Дарик радио.

Стойността му е около 900 000 евро и е изпълнен за 10 месеца. От планираните средства са спестени почти 100 000 евро, част от които ще бъдат пренасочени за проект в село Гела.

Римският стадион е с премахнати бетонни колони и заграждения, които скриваха преди древните останки. Извършена е консервация на мраморната амфитеатрална структура. Паметникът вече е ограден със стъклен парапет, а до него е осигурен по-добър достъп, допълва БГНЕС.

Бойко Борисов се запозна и с проекта за възстановяване на част от Античния форум и ремонта на централния пловдивски площад, който предстои да започне съвсем скоро.

По-късно премиерът се включи в приятелския футболен мач между ФК „Бистрица" и сборен отбор на ветераните от отбора на „Локомотив" - Пловдив.

#Министерството на икономиката #енергетиката и туризма #туризъм #премиер #Бойко Борисов #Пловдив #Римски стадион #Министерство на земеделието и храните #Норвегия #Лихтенщайн #Исландия #Европейското икономическо пространство #Античния форум #Бистрица #локомотив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"