Янаки Стоилов: Чии интереси управляват България ?

Янаки Стоилов: Чии интереси управляват България ?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народният представител от ПГ на БСП Лява България Филип Попов предложи след края на обръщението на президента Росен Плевнелиев в пленарна зала по повод на политическите консултации, да бъде излъчван и дебатът в ефира на БНТ и БНР.

Мнозинството в пленарната зала обаче отхвърли предложението на социалиста.

„Това решение е и причината ПГ на БСП Лява България да напусне пленарната зала, а не като знак на неуважение към държавния глава”, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов. По думите му председателят на най-голямата парламентарна група отново се опитва, под булото на съгласието, да скрие реалните проблеми и противоречия.

Стоилов заяви, че въпросите от икономически характер трябва да се поставят към премиера, защото президентът не може да ги реши. Той подчерта, че мнозинството има пълната власт – да спира или открива обществени поръчки, да решава въпросите за туризма, енергетиката и добива на полезни изкопаеми.

„Ако не осъзнаем, че сме парламентарна република и не слушаме тронни слова, височината на тази трибуна, на която седим, няма да има почти никакво значение”, категоричен бе зам.-председателят на левицата.

Според него неразбирането на характера на държавното устройство на България и опитите по авторитарно-манипулативен начин да се решават въпросите в страната ни, няма да доведе до съгласие.

„Ще има само едно привидно, фалшиво съгласие, от което ние отказваме да сме част”, заяви Стоилов. По думите му това повдига за пореден път въпроса – от кого се управлява България и в чий интерес.


#Янаки Стоилов #БСП - Лява България #ГЕРБ #Парламент #интереси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници