Николай Ненчев: Границата се пази, но не мога да назова точен брой войници

Николай Ненчев: Границата се пази, но не мога да назова точен брой войници
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политика

Николай Ненчев обяви, че е помолил Сметната палата да направи пълна проверка на ведомството му и вече ще спира обществени поръчки при най-малкото съмнение. Последната такава е за храната на армията и е на стойност около 26 млн. лева, като по нея е имало множество проблеми.

Като „твърде обезпокоително” той определи и твърдението, че шофьорът на новия член на борда получава 1250 лева заплата, като обеща, че ще бъдат взети необходимите мерки. 

Той обаче призна, че са смущаващи информациите за политически назначения и неизгодни договори в „Терем” след назначаването в борда на директорите на лице, свързвано с ДСБ. Военният министър се ангажира да провери договора за правни услуги с външна кантора и по-специално дали това е именно кантората на Радан Кънев.

Парашутите

Николай Ненчев заяви, че е влязъл в МО в момента, в който оказалите се негодни парашути за специалните части са били готови и е трябвало да бъдат тествани.

„Ако аз бях поръчал тези парашути и бях убеден в техните качества, щях да съм първият, скочил с тях, както летях с МиГ-29”, подчерта министърът във връзка с разследването на bTV. При него се установи, че закупените от министерството парашути реално са опасни и неподходящи за военни цели.

Бежанския поток

Николай Ненчев отказа да назове конкретната бройка войници, изпратени да пазят границата с мотива, че тази информация веднага ще стигне до каналджиите. Той посочи, че се провеждат всекидневни тренировки, а той ще се среща с колегите си от Македония, Гърция, Сърбия, Турция и Румъния, като ще поиска засилен обмен на информация.

По думите му са обезпокояващи както информациите, че ИДИЛ и други групировки внедряват свои членове сред мигрантите, така и данните, че като цяло нивото на търсещите убежище е много ниско.

 

#войници #граница #каналджии #Николай Ненчев #Радан Кънев #обществени поръчки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »