Тийнейджърите търсят помощ за проблемите си първо в интернет

Тийнейджърите търсят помощ за проблемите си първо в интернет
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Когато са разстроени или имат проблеми част от съвременните тийнейджъри се обръщат за помощ първо към интернет, а не към родителите или приятелите си, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания, пише БТА.

28% от учениците на възраст между 13 и 20 години прибягват първо до мрежата в опит да разрешат проблемите си. В интернет те търсят информация или посещават специализирани сайтове за млади хора. 34% от тийнейджърите се обръщат за помощ първо към родител или близък човек. Други 27% пък се консултират с трето лице, на което имат доверие.

Близо три четвърти от анкетираните ученици споделят, че интернет ги прави щастливи. На въпрос обаче дали глобалната мрежа е заплаха за психичното здраве на младите хора, 28% отговарят положително. Около 36% казват, че биха препоръчали на приятелите да избягват Facebook и други социални мрежи, ако са тревожни или разстроени.

Проучването показва още, че над 50% от учениците на възраст между 13 и 20 години са били свидетели на разисквания на самоубийство в интернет, а над 60% - на обсъждания за самонараняване.Най-честите проблеми, с които се сблъскват индивидите в ученическа възраст, са тревожност и депресия, стрес и самонараняване.

#тийнейджъри #помощ #интернет #проучване #мрежата #сайтове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »