Бойни хеликоптери облитат българо-гръцката граница

Бойни хеликоптери облитат българо-гръцката граница
БГНЕС
A A+ A++ A

Вертолети на Гранична полиция летят по протежение на българо-гръцката граница в района на Петрич и Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. Жителите на граничните райони са притеснени от неочакваните полети, които се оказаха превантивни патрулни облитания.

От два дни бойни хеликоптери облитат граничното било на планината Беласица над Петрич от ГКПП-Златарево на българо-македонската граница до "Кулата-Промахон" на гръцката. Хеликоптер на гранична полиция днес е летял над граничните села от община Хаджидимово Нова Ловча, Илинден, Теплен и Беслен. "Това са превантивни и рутинни патрулни полети, облитат се границите в различни направления според ситуацията, обясниха от дирекцията.

По-рано през деня от МС съобщиха, че по време на телефонен разговор между българския премиер Бойко Борисов и президента на Македония Георге Иванов двамата се договорили за съвместни операции по въздух и земя.

Край българо-гръцката граница в района на градовете Кукуш и Драма има лагери за бежанци, навлизащи от Турция в Гърция и превозвани с автобуси в близост до България.

Лагер за имигранти от Сирия и Ирак съществува край град Драма, само на 45 км от ГКПП Илинден-Ексохи. Все по-настойчиво експерти предупреждават, че следващият маршрут на мигрантите, след затварянето на досегашния през Македония, ще се пренасочи през България. 

#вертолети #граница #гранична полиция #мигранти #Македония #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници