Радан Кънев: Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, да поиска вот на недоверие

Радан Кънев: Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, да поиска вот на недоверие
БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ иска разследване на собствеността на „Булгартабак”. Това заяви на брифинг лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той припомни, че преди три седмици премиерът Борисов заяви за очаквана атака срещу себе си. „Съмняваме се да е очаквал тази атака да дойде от неговата парламентарна група. Конфликтът между ПГ на ГЕРБ и Борисов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем”, заяви Кънев по повод на острата декларация на ПГ на ГЕРБ, с която се иска от премиера да освободи "хората на Радан Кънев" от кабинета.

Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, то тя може да поиска вот на недоверие. Не се учудвам, че колегите от ГЕРБ разглеждат властта като ползване на облаги. Именно ДСБ е опозиция, защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС. Чудя се само докога част от колегите от РБ ще търпят това унизително положение и на каква цена”, посочи лидерът на ДСБ.

Тъй като не знаем причината за тази публична истерия, мога само да предположа, че тя се дължи на заявеното намерение на ДСБ да поиска разследване на собствеността на „Булгартабак” и публично свързваните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия Изток. Искам да ви уверя, че ДСБ ще доведе тази политическа инициатива докрай”, увери Кънев.

#Радан Кънев #ДСБ #ПГ на ГЕРБ #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"