Зеленогорски: Москов и Ненчев са министри на Реформаторския блок

Зеленогорски: Москов и Ненчев са министри на Реформаторския блок
A A+ A++ A

"Министър Петър Москов и министър Николай Ненчев са министри на Реформаторския блок (РБ). Те се справят изключително добре и ние ги подкрепяме, както и всичките си министри", това каза съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски пред журналисти.

Зеленогорски обясни,че не е чул всичко по изявленията на ГЕРБ и не знае за какви списъци става дума. „Мога да коментирам само и единствено това, че министър Петър Москов и министър Николай Ненчев са министри на РБ. Те се справят изключително добре и ние ги подкрепяме, както и всичките си министри. Останалото няма как да коментирам“, категоричен бе Зеленогорски.

Относно искането на ГЕРБ за един председател на РБ, Зеленогорски заяви, че има двама съпредседатели на ПГ на блока - единият е в мнозинството, а другият е в опозиция. „Оттук насетне правилата, които имаме в ПГ са ясни. Има двама съпредседатели, но все пак ще обсъдим този въпрос в Изпълнителния съвет на РБ. Нямайте никакво съмнение, че даваме положителна оценка на всичките си министри, стоим зад тях и няма персонални министри на един или на друг. Те са министрите на РБ”, увери още Найден Зеленогорски.

Парламентарната група на ГЕРБ поиска Реформаторския блок да излъчи единен лидер, с когото да се преговаря. В специална декларация депутатите призовават премиера Бойко Борисов да освободи от всички ръководни постове в държавата, цитирам, "хората на Радан Кънев". 

"Парламентарната група на ГЕРБ настоява, премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание, да ни обясни, докога "опозиционерите" на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта, докога ще търпи тези хора и техните лъжи, че са в опозиция, а всъщност са в управлението на държавата. ГЕРБ настоява, премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ, самообявили се за опозиция на думи, а на дела участват в управлението. Декларацията, тя е към ДСБ", обясни заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева.

 

#Петър Москов #Николай Ненчев #ГЕРБ #РБ #Найден Зеленогорски #журналисти #министри #ДСБ #Цвета Караянчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници