Медведев в недоумение, че Тимошенко е в затвора

Медведев в недоумение, че Тимошенко е в затвора
„Преследването на политически противници е абсолютно неприемливо, то хвърля сянка и на самата държава, в частност Украйна, и на онези, които вземат тези решения”, посочи Медведев. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В Русия предизвиква огромно недоумение фактът, че участник в президентската надпревара в Украйна, бившият министър-председател на страната, Юлия Тимошенко се намира в затвора.

Това заяви президентът на Руската федерация Дмитрий Медведев на заседание на Съвета за развитие на гражданското общество и правата на човека, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

„Преследването на политически противници е абсолютно неприемливо, то хвърля сянка и на самата държава, в частност Украйна, и на онези, които вземат тези решения”, посочи Медведев.

„Може да се ненавиждаме един друг, да говорим каквото ни падне, увлечени от полемична страст в разгара на политическите битки, но когато на подсъдимата скамейка и в затвора се оказват участници в президентската надпревара, преки съперници в политиката, това най-малкото предизвиква огромно недоумение дори и като се имат предвид нашите богати тоталитарни традиции”, подчерта руският президент.

#Русия #Руската федерация #президент #Дмитрий Медведев #Юлия Тимошенко #премиер #Украйна #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници