Всеки пети български турист се отказва да почива в Гърция

Всеки пети български турист се отказва да почива в Гърция
A A+ A++ A

Всеки пети български турист, или около 100 хил. души, ще избере друго място за почивка, вместо Гърция това лято. Промяната в дестинацията се дължи предимно на бежанската криза, чието влияние върху туризма вече се усеща.

Струпването на бежанци в курортната част на Северна Гърция оказва негативно влияние, тя се оказа непредсказуема дестинация както по отношение на затварянето на границата през зимата, така и по отношение на това, което ще се случи през лятото.

Нашествието на мигранти в южната ни съседка обаче няма да разколебае близо 400 хил. българи да отидат на почивка в Гърция, пише "Монитор". Това сочи прогнозата на Института за анализи и прогнози в туризма, изказана от неговия директор Румен Драганов.

В същото време хотели по Южното Черноморие са спрели записвания за туристи през лятото, за да не се получат дублажи. Причината е, че отсега били резервирани и не могат да поемат повече летовници. Заради отлива на туристи от Египет, Тунис и Турция България се очертава сред хитовите дестинации в международния туризъм.

“Имаме вече случаи на отказани записвания за определени периоди от време. За някои хотели резервациите са спрени отсега за средата на юни, целия юли и август. Системата е компютъризирана и като се напълни базата, се включва stopsale”, съобщи председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова.

#Гърция #Турист #почивка #лято #криза #дестинация #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »