Победата на Тръмп в изборите е 12-та най-голяма заплаха за света

Победата на Тръмп в изборите е 12-та най-голяма заплаха за света
A A+ A++ A

Доналд Тръм като президент е една от най-големите глобални заплахи заедно с джихадистките бойци и дестабилизирането на световната икономика, показва изследване на британската изследователска група Economist Intelligence Unit (EIU).

В последния доклад за глобалната оценка на риска EIU класира победата на републиканеца на 12 позиция. За по ясна представа колко опасна е неговата победа, експертите дават за пример, че заплахата за китайската икономика е под номер 20.

Като аргумент за своето песимистично отношение към кандидат - президента, изследователската група подчертава, че при евентуална победа заплаха се крие в отчуждаване на магната от Китай. Причина за водещата позиция на милиардера са още коментарите му за ислямския екстремизъм. Неотдавна Тръмп заяви, че няма да позволява на мюсюлманите да влизат в САЩ и определи това като „най-силният инструмент, който ще използва за справяне с джихадистки групи”.

Увеличава се рискът и от търговска война, тъй като „неговите политики са податливи на постоянно преразглеждане”.
"Той е изключително враждебен към свободната търговия, включително и за Северноамериканско споразумение за свободна търговия и многократно е определя Китай като „валутен манипулатор”.

Все пак организацията не очаква Тръмп да победи своята опонентка Хилари Клинтън в изборите и посочва, че Конгресът вероятно ще блокира повечето негови радикални предложения, ако той спечели изборите през ноември.
Разпадането на еврозоната след гръцкото излизане от блока се класира на 15-то място в списъка, а перспективата за нова студена война, подхранвана от руските интервенции в Украйна и Сирия заема 16-та позиция.

#Доналд Тръмп #президент #заплахи #икономика #доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"