Австрия праща помощ на Македония, за да държи границата затворена "на всяка цена"

Австрия праща помощ на Македония, за да държи границата затворена "на всяка цена"
БГНЕС
A A+ A++ A

Австрия ще изпрати на Македония оборудване, което да гарантира, че границата ѝ с Гърция ще остане затворена, а основният имигрантски път към Европа – напълно блокиран, предаде германското издание „Ди Велт“.

Миналата седмица Македония затвори границата си с Гърция за всички имигранти, а хората, които направиха опит да заобиколят огражденията по границата и да влязат на територията на балканската страна, бяха върнати обратно в Гърция с камиони.

"Австрия предложи подкрепа на Македония. Министерството на отбраната в момента проверява дали може да помогне с техническа екипировка, например очила за нощно виждане", коментира пред изданието министърът на отбраната на на Австрия Ханс Петер Доскозил.

Балканският маршрут през последната година се превърна в основния вход към Европа. След като той се оказа блокиран, европейските лидери очакват да разберат каква ще бъде следващата посока на имигрантите и с опасение гледат към либийските брегове, Албания и България, които могат да се окажат алтернатива.

Балканският маршрут "трябва да бъде държан затворен на всяка цена", категоричен беше австрийският министър.

 

#Австрия #Македония #мигранти #балкански маршрут #Турция #споразумение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"