Столичната община създава комисия за проблемите на Витоша

Столичната община създава комисия за проблемите на Витоша
БГНЕС
A A+ A++ A

Столичната община ще създаде временна комисия за решаването на казуса "Витоша", съобщи председателят на СОС и фондация "София - европейска столица на спорта" Елен Герджиков.

През тази зима имаше два инцидента с кабинковия лифт "Симеоново", а голяма част от спортните съоръжения за ски не работят.

"Столичната община осъзнава своята отговорност за бъдещето на Витоша и въпреки че не притежава собственост там, е амбицирана да направи всичко, което зависи от нея, за да може планината да бъде достъпна за всеки и да е в много по-добро състояние", заяви Герджиков на пресконференция.

"За тази цел ще разгледаме проблемите със съоръженията, с инфраструктурата, с транспорта, с хижите, с пътищата, с всичко, което ще помогне Витоша да изглежда много по-приветлива и гостоприемна за столичани и гостите на София", заяви Герджиков, който ще е председател на комисията.

Развитието на Витоша като място за активен отдих и спорт беше сред приоритетните точки при кандидатстването на София за европейска столица на спорта през 2018 г.

Заместникът-кметът Тодор Чобанов обяви, че Столичната община е отворена за проекти, които да възстановят и плувните бази в града.

"Готови сме за диалог и партньорства, но съществуват проблеми със собствеността на обектите, като например при къпалня "Мария Луиза" в Борисовата градина, където очевидно лошото стопанисване доведе до това състояние на спортната база. Но е нужно и държавата, и засегнатите институции, федерации да се ангажират в това отношение", каза още Чобанов.

 

#Столичната община #Витоша #ски лифтове #лифт #Симеоново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"