Пада пълната забрана за къмпингуване

Пада пълната забрана за къмпингуване
A A+ A++ A

Няма да има тотална забрана за къмпингуване в България заяви министър на туризма Николина Ангелкова, откривайки дискусия с неправителствени организации, кметове и експерти от туризма.

Член 207 А в проекта за промени на закона за туризма, в този си вид пада категорично, защото е неработещ, заяви министърката. Няма да има забрани, но нека да има правила, за да се осигури качествен туристически продукт. Ако трябва общественото обсъждане на закона за туризма, ще подължи още два или три месеца и лично аз ще го удължавам, докато се намери консенсус, категорична бе Ангелкова.

Представители на "Зелените" предложиха да се даде възможност на общините в определени части - в зона А край морето, край язовири и реки, да определят места за палатки за диво къмпингуване срещу определена такса.

Таксата може да се плаща с ваучери, които се продават във всички магазини, обясни идеята Андрей Ковачев от партия "Зелените". Ваучерът може да бъде за кола, палатка, каравана или кемпер, а също за ден, два или седмица.

Който няма купен ваучер, ще бъде глобяван. С парите от ваучерите общините ще могат да осигурят хигиената на определените места, каза Ковачев. Дискусията продължава. Ще има още изявления.

#забрана #къмпинг #България #Николина Ангелкова #дискусия #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »