Петков: "Бай Радан - в опозиция. Ами да си изтегли зам.-министъра на енергетиката. Защо не го изтегля?"

Петков: "Бай Радан - в опозиция. Ами да си изтегли зам.-министъра на енергетиката. Защо не го изтегля?"
БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва да има някаква политическа почтеност, министър-председателят трябва да вземе мерки, иначе това шизофренно състояние ще обземе държавата. Това заяви пред журналисти в Народното събрание зам.-председателят на АБВ Румен Петков в коментар за решението на ДСБ /част от Реформаторския блок/ да е в опозиция.

Петков заяви, че на заседание на Съвета за развитие към Министерския съвет днес от АБВ ще поставят въпроса за комуникацията в коалицията. Ако това мнозинство действа по начин, по който сме потърпевши като държава в последните седмици, това е повече от нелепо, коментира той. "Бай Радан - в опозиция. Ами да си изтегли зам.-министъра на енергетиката. Защо не го изтегля?", попита Петков и допълни: "Защо седи другият Иванчо в ДКЕВР, защо не го изтеглят?". "Кой съветва външния министър? Г-н Агов да не е от плод-зеленчук", коментира Румен Петков. Като сте в опозиция, бъдете любезни - всички в опозиция, посочи той.

По отношение на дебата за бъдещето на докладите на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка Петков заяви, че е за отпадане на мониторинга за България. Една от грешките, които направихме 2007 г. и ние, и Румъния, е да има такъв доклад, призна той. Според него някои от държавите в ЕС откровено използват мониторинговия доклад за решаване на свои вътрешни проблеми. "След две години България ще бъде председател на ЕС, за какво говорим?", попита той.

Според Румен Петков хората, които са поканили румънския евродепутат Моника Маковей в София, имат престъпно отношение към България.

#Петков #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"