Красимир Велчев призна, че синът му строи в центъра на Банкя

Красимир Велчев призна, че синът му строи в центъра на Банкя
A A+ A++ A

В централната част на Банкя кипи бурно строителство около сграда, за която местните коментират, че се прави с много пари.

"Добре, че дойдохте да снимате имотите на олигарсите. Това е на хора от властта, снимайте", съветват мъж и жена.
Обектът се намира в пряка близост до парка, а улицата пред него е затворена, за да се реконструира в пешеходна зона. В дъното на строителната площадка има вече изграден малък хотел, на калкана, на който е изписано името на фирмата „Кравел”. Справка в Регистъра по Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси на Народното събрание, показва, че въпросната фирма е била 100 процента собственост на Красимир Велчев, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

Всъщност фирмата е производна от съкращение на името и фамилията му. Той е бил управител и в Технотерм инженеринг ООД, но по-късно продава акциите си в нея.

"Да, "Кравел" е фирмата, която аз прехвърлих на моя син. Той се занимава със строителен бизнес и действително построи кооперация в Банкя, която е на много добро място в града. Когато прехвърлих дружеството, моят син искаше да промени името, но после се размисли, тъй като моето име и фамилия носи и неговият син. И реши да я остави под това название. Всички документи по прехвърлянето са изрядни, няма никакви нарушения. Синът ми в момента продава тези 5-6 построени апартамента, за да има и печалба за компанията си. Помогнал съм му, когато започна бизнеса си със съвети и средства. Няма нищо скандално в тези процедури", заяви пред БГНЕС депутатът Красимир Велчев, който в момента е в командировка в Ереван.

"Тук, на това място 20 години сградатасе рушеше, щом могат, нека да строят", разказа и стар жител на квартала. "Явно дойдоха много пари от еврофондовете. Иначе е страшно – все едно е в Босна и Херцеговина”, каза още той.

Друг пък обяснява, че такова масивно строителство може да се извършва само с еврофондове, „а знаете кой има достъп до тях – само определени хора”, коментира човекът.

Мъж, който е работил на времето към фирмата изпълнител обяснява, че на „Кравел” е тази част, която е застроена, а незастроената част от обекта е на „Холидей сити”. Регистрите посочват, че фирма с такова име осигурява достъп до хотели в САЩ. Според други данни тя е регистрирана във Варна.

Възрастен човек, който твърди, че се е заселил в Банкя през 70-те години, разказва какъв красив ресторант е имало на това място. Но сградата се е рушала. Според него на това място навремето е била поликлиниката. А изкъртена до тухли сграда е била реституирана от българин, който е заминал за Америка и така и не я е довършил.

Майстори от Сандански са наети от фирма "Стреза" да изградят фонтан пред бъдещата сграда и да оформят пешеходната зона с нова настилка и по-малки фонтани и водоскоци. Машина за рязане на камък и мрамор огласява цялата околност, майстори излизат от автомобили с варненски, пернишки и благоевградски регистрации и се насочват към строителната площадка. В Банкя се строи наистина мащабно.

#Красимир Велчев #Банкя #строи #пари #строителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори