Марио Монти положи клетва като премиер

Марио Монти положи клетва като премиер
A A+ A++ A

Новото италианско правителство, оглавено от Марио Монти, положи клетва днес следобед в сградата на президентството в присъствието на държавния глава Джорджо Наполитано.

Премиерът и министрите се заклеха пред Конституцията да служат на държавата и да спазват законите, предаде АФП.

По-рано днес Монти представи новото си правителство, съставено изключително от технократи, тъй като политическите партии отхвърлиха поканата му да участват в него.

От 17-те министри в кабинета, включително Монти, двама отсъстваха – новият външен министър Джулио Терци ди Сант'Агата, който нямал време да пристигне от Вашингтон, където беше посланик, и новият министър на отбраната Джампаоло ди Паола, който е на мисия на НАТО в Афганистан.

След тържествената церемония новият кабинет ще отиде в премиерския дворец „Киджи“, където ще се състои церемония по предаването на властта с участието на Силвио Берлускони. Тя ще бъде последвана от първото заседание на новото правителство.

Утре Монти ще отиде в Сената, за да представи програмата на кабинета си, а вотът на доверие на Горната камара на парламента е планиран за вечерта.

Утре той ще представи пред Камарата на депутатите програмата на правителството си, а вотът на доверие ще се състои в петък.

#Силвио Берлускони #Джорджо Наполитано #Марио Монти #Италия #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"