Корнелия Нинова: Ще превърна БСП в истинска алтернатива, ако стана председател

Корнелия Нинова: Ще превърна БСП в истинска алтернатива, ако стана председател
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ще се кандидатирам, ще участвам в това състезание докрай. Няма да се откажа и няма да се договарям с никого за нищо”, заяви депутатът Корнелия Нинова пред bTV.

Тя си поставя за задача да изведе БСП до управление на държавата и да я превърне в първостепенна политическа сила.

''Ще направя БСП истинска алтернатива, ще надграждам над това, което имаме дотук,'' увери още тя.

Няма да давам оценка на колеги и това ще бъде принцип на кампанията ми до края, подчерта Нинова на въпроса дали Михаил Миков е добър лидер на левицата.

Отварям вратата за всички, които смятат, че вярват в това, което говоря, и са готови да работят почтено да се постигне, уточни депутатът от БСП.

За 2 години правителството направи една крачка напред и две назад по въпроса с язовирите, коментира още в студиото на „Тази сутрин”.

Крачката напред е, че като изнесох информация за 238 незаконни язовира, правителството започна бързо да картографира, изясни собствеността и тези, които не бяха ясни, ги даде на областните управители и това беше единственото смислено, отбеляза Нинова, според която обаче останалото е връщане назад.

„Със закон правителството прехвърли отговорността на кметовете, но без да им дава бюджет за това”, припомни Нинова. Тя определи като цинизъм и промените в закона, които лишават хората, пострадали от бедствия от обезщетения. Сега само социално слабите ще получават, а досега получаваха всички до размера на данъчната оценка на погубения имот, отбеляза тя.

''Обществени поръчки се спират, защото няма пари. Това е знак за провал на управлението,'' каза още Корнелия Нинова.

#БСП #Корнелия Нинова #председател #бюджет #обществени поръчки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »