Студентка е предизвикала кървавия атентат в Анкара

Студентка е предизвикала кървавия атентат в Анкара
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Студентката Сехер Демир е атентаторката-самоубийца, която удави в кръв турската столица снощи, предаде БГНЕС.

Разследващите по третия в рамките на последните 5 месеца терористичен акт днес разпространиха снимките на младата жена и съобщиха, че тя е идентифицирана по части от разкъсания при експлозията труп, както и по пръстовите й отпечатъци.

Малко след като се записала във факултета по туризъм в университета в Балъкесир, родената в Текирдаг Сехер изчезнала. През 2013 г. баща й е сигнализирал в полицията за това. Тя и 4 нейни приятелки са съдени за участие в обявената за терористична организация ПКК и за пропаганда на идеите на групировката.

Последното заседание по делото се е състояло през декември 2015 г., но решението по него магистратите от Върховния наказателен съд са отложили. Причина за отлагането на решението е, че младата жена се оказала неоткриваема за властите, не е била задържана и не е давала никакви показания. Адвокатът й твърди, че тя няма никаква връзка с останалите подсъдими по делото.

Полиция е задържала родителите на Сехер и ги е отвела в болницата за ДНК-проби. Пред журналисти бащата казва, че от 2013 г. не е виждал дъщеря си, а тя е единственото дете от семейството, записало да следва в университет. Разследващите са доказали, че именно тя е камикадзето от натоварения с експлозиви автомобил БМВ, който се вряза в автобус на градския транспорт и отне живота на 37 цивилни граждани, а 125 души са с тежки наранявания.


#Анкара #Турция #атентат #терористичен акт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници