Президентът посрещна патриарх Кирил от името на българския народ

Президентът посрещна патриарх Кирил от името на българския народ
Ръководителят на руската православна църква пристигна в президентството за среща с българския държавен глава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев посрещна патриархът на Руската православна църква Кирил от името на целия български народ.

От името на целия български народ - добре дошли. Убедени сме, че посещението ви ще допринесе за културните и духовни връзки между нашите два народа", обърна се държавният глава към патриарх Кирил, предаде БГНЕС.

Ръководителят на руската православна църква пристигна в президентството за среща с българския държавен глава.

Руският патриарх е придружен от делегацията, която пътува с него. На срещата в президентството са и представители на Българската православна църква.

Сред медиите, които отразяват срещата между патриарх Кирил и българския президент от руска страна са представители на Информационна агенция ИТАР-ТАСС, РИА „Новости", Телевизионен канал „Русия" от програма „Вести" и от двата вестника „Известия" и „Комсомолская правда".

След срещата с президента Росен Плевнелиев, патриарх Кирил ще се срещне и с премиера Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

#Росен Плевнелиев #президент #патриарх Кирил #Руската Православна църква #Българската православна църква #Бойко Борисов #премиер #Цецка Цачева #председател на Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници