Полицейските протести продължават и днес

Полицейските протести продължават и днес
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В няколко града за днес са предвидени полицейски протести, предаде БГНЕС. В Плевен от 17.40 ч. пред ОДМВР Плевен полицейският протест ще е под формата на събрание на открито. В Гоце Делчев от 17.30 ч. тръгва шествие от пл. „Македония” до пл. „Г. Делчев”.

В Пловдив полицейски служители се събират в 18 ч. пред ОДМВР Пловдив, а след 18.30ч. ще има флашмоп на кръстовището на "Чифте баня" Преди три дни варненските полицаи и колегите им от пожарната и затвора излязоха на протестно шествие във Варна.

„Те излизат с искания срещу предложените законови промени за намаляване на отпуските и обезщетенията при пенсиониране”, съобщи председателят на Синдикалната федерация Красимир Костов. „Синдикалните организации в МВР не сме съгласни с около 30% от текстовете в закона”, подчерта той.

Полицейските синдикати не са съгласни с пипането на социалните пакети, преобразуването на служба противопожарна безопасност в агенция. Протестиращите издигнаха лозунга: „Не съм сам на пожара, водя и два празни щата”, а абревиатурата МВР изписаха като „Мълчаливо връткаме реформи”. 


#полиция #протести #Гоце Делчев #реформи #законови промени #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »