СГС одобри споразумението на Сидеров и Чуколов с прокуратурата

СГС одобри споразумението на Сидеров и Чуколов с прокуратурата
A A+ A++ A

Софийският градски съд (СГС) одобри споразумението между Волен Сидеров и Десислав Чуколов и прокуратурата за инцидента в НАТФИЗ от миналия октомври. След като двамата се признаха за виновни, те бяха осъдени на пробация и обществено полезен труд. Второто ще се осъществява чрез удържане на 13 процента от месечната заплата на депутатите.

Съдията Мариян Марков осъди Сидеров на девет месеца, а Чуколов на шест месеца пробация. Присъдите на двамат влизат в сила веднага, тоест, те вече се водят осъждани. Предстои други два състава на Софийския градски съд, да се произнесат по споразуменията между Волен Сидеров и прокуратурата за още две негови хулигански прояви.
Общото дело на Сидеров и Чуколов е за среднощното нахлуване в НАТФИЗ, където издирваха със снимка в ръка "закононарушител". Два дни по-късно – в нощта след първия тур на местните избори, те отново бяха в Академията, а посещението им там завърши с удар в лицето на Сидеров и няколкочасов престой на националиста в Първо РУП.

Покрай тези случаи прокуратурата активира работата си по други хулигански прояви на лидера на "Атака". Така той беше обвинен заради стар инцидент в Батак от 2011-а и друг от 2013 година – от времето на антиправителствените протести "Орешарски".

#Волен Сидеров #Десислав Чуколов #СГС #споразумение #НАТФИЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »