Строс-Кан: Саркози е виновен за секс скандала с камериерката

Строс-Кан: Саркози е виновен за секс скандала с камериерката
„Може би бях политически наивен, но аз не смятах, че те ще отидат толкова далеч – не мислех, че могат да направят нещо, което би ме спряло", посочи Строс-Кан. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан обвини политическите си противници, свързани с действащия президент Никола Саркози, че са попарили президентските му амбиции.

В интервю за британския в. „Гардиън" той заяви, че публичното му рухване е дирижирано от противници, които са искали да не допуснат той да се кандидатира от Социалистическата партия на президентските избори, чийто втори тур ще е следваща седмица.

Бившият шеф на МВФ бе смятан за фаворит на вота до миналия май, когато бе арестуван в Ню Йорк и обвинен в сексуално насилие срещу хотелската камериерка Нафисату Диало, припомня АФП.

Строс-Кан каза, че макар да не вярва инцидентът с Диало да е бил капан, последвалото развитие на случая бе „формирано от онези, които имат политически цели".

„Може би бях политически наивен, но аз не смятах, че те ще отидат толкова далеч – не мислех, че могат да направят нещо, което би ме спряло", посочи Строс-Кан.

„Гардиън" уточнява, че под „те" ясно се подразбират хора, които работят за Саркози.

Строс-Кан обвини агентите, че са подслушвали телефонните му разговори и са съдействали Диало да отиде в полицията , за да се оплаче.

Той призна, че искал да прави секс с нея, но това било по взаимно съгласие, допълва БГНЕС.

#Международния валутен фонд #МВФ #Доминик Строс-Кан #Никола Саркози #президент #Социалистическата партия #камериерка #секс скандал #Ню Йорк #Нафисату Диало

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"