Acer Aspire S3 е първият ултрабук в България

Acer Aspire S3 е първият ултрабук в България
A A+ A++ A

Производителите на лаптопи вече представиха немалко ултрабук лаптопи, но първата компания (изключваме MacBook Air на Apple), която успя да пусне такъв модел в България, се оказа Acer. Техният Aspire S3 е на българския пазар още от октомври, но заради голямото търсене не е лесна работа да бъде открит в търговската мрежа. Другата причина за недостига е по-глобална - заради засиленото производство на ултрабуци наличностите на метални сплави за корпуса също са оскъдни. Напоследък нещата са се нормализирали и Acer вече е готова да осигури повече бройки от атрактивния лаптоп за българските потребители. Това стана ясно днес по време на официалното представяне на Acer Aspire S3 в България, който вече се продава на препоръчителна цена, започваща от 1599 лв.

Лаптопът има корпус с дебелина 1,3 см и тегло под 1,4 кг и е снабден с пълноразмерна гумирана клавиатура FineTip на Acer, проектирана за по-удобно ползване. Снабден е и със здраво и леко шаси от алуминиево-магнезиева сплав и панели с метално покритие, устойчиво на пръстови отпечатъци. Екранът е с диагонал 13,3" и разчита на специална конструкция за получаването на тънък, но здрав панел. Целодневната използваемост е осигурена от батерия с висока плътност, даваща до 7 часа време за работа. Сред особеностите на конструкцията е липсата на охлаждащи отвори върху дъното, като въздухът за охлаждане влиза през клавиатурата и излиза през задната част на лаптопа.

Другите особености на Aspire A3 включват функцията Acer Green Instant On, която предлага два режима на заспиване. От "заспиване" лаптопът подновява работа след не повече от 1,5 секунди, а от "хиберниране" - за 6 секунди. Acer Instant Connect на свой ред осигурява достъп до интернет само за 2,5 секунди. Aspire S3 ползва най-новото поколение процесори Intel Core i3, i5 и i7 и предлага избор между SSD диск с капацитет 240 GB или твърд диск с 320GB или 500 GB, които имат и допълнителен SSD диск за бърз достъп до често използвани приложения и данни. Лаптопът разполага с говорители Dolby Home Theater v4, два USB порта, HDMI изход и четец за SD и MMC карти. Другите характеристики включват 1,3МР камера Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0+HSR.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"