За утре жълт код в 17 области - не поемайте излишен риск, съветват от МОСВ

За утре жълт код в 17 области - не поемайте излишен риск, съветват от МОСВ
БГНЕС
A A+ A++ A

Заради прогнозите за очаквани интензивни валежи в страната и повишение на речните нива, Министерството на околната среда и водите (МОСВ) съветва гражданите да спазват указанията на компетентните органи. Да следят прогнозите за времето и за състоянието на реките. При обявени кодове да не предприемат излишни рискове.

За утре НИМХ публикува предупреждение за потенциално опасно време – жълт код - за областите Монтана, Враца, Ловеч, София област и София град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Сливен.

Предупреждението е за обилни валежи. Очаквано е и силно вълнение по Черноморието, но предупреждение за силен вятър в областите Добрич, Варна и Бургас засега няма.

От ведомството припомнят още, че оранжев код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

При червен код времето е много опасно. Прогнозирани са изключително интензивни метеорологични явления. Възможни са големи материални щети и нещастни случаи, може да възникне и опасност за живота. Следвайте нарежданията и всички съвети на компетентните органи.

#жълт код #МОСВ #валежи #прогноза за времето #валежи #реки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"