Агентите на Сикрет сървис „на сухо”

Агентите на Сикрет сървис „на сухо”
Отсега нататък на агентите на „Сикрет Сървис” е забранено да употребяват прекалено алкохол, да посещават съмнителни заведения по време на мисия или да водят чужденци в хотелските си стаи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американският „Сикрет сървис” затегна правилата за поведение на служителите си в опит да въведе ред в редиците си и да възстанови репутацията си, разклатена от неотдавнашния скандал с колумбийски проститутки.

Отсега нататък на агентите на „Сикрет сървис” е забранено да употребяват прекалено алкохол, да посещават съмнителни заведения по време на мисия или да водят чужденци в хотелските си стаи, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Строгите ограничения за служителите на „Сикрет сървис", които охраняват първите лица на държавата, ще действат не само през работно време, но и когато са в почивка по време на служебни командировки.

Така например, на тях им се забранява да пият алкохол десет часа преди началото на работата им, както става ясно от меморандум с новите правила, получен от АП.

Скандалът, станал повод за строгите правила, избухна в средата на април по време на посещение на американския президент Барак Обама в Колумбия, за участие в среща на върха на Организацията на американските държави.

Тогава се разкри, че изпратените там членове на екипа за обезпечаване на сигурността на американския президент, в продължение на няколко дни преди пристигането му са се напивали и са водили в хотела си местни проститутки.

В резултат, осем служители на „Сикрет сървис” бяха уволнени, а един ще бъде лишен от достъп до секретни документи.

Пентагонът от своя страна започна собствено разследване, след като се оказа, че 12 военнослужещи също са били замесени в скандала в Колумбия.

#Сикрет сървис #Барак Обама #президент #Колумбия #Пентагонът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници