Ройтерс: Курортите на България предлагат сигурност

Ройтерс: Курортите на България предлагат сигурност
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

България демонстрира своите черноморски курорти и се надява да привлече туристите, които се страхуват да посетят някога популярните дестинации в Египет и Тунис сред скорошните джихадистки атаки там, предаде агенция „Ройтерс“, цитирана от "Фокус".

„Очакванията са толкова големи, че много хотелиери се притесняват, че няма да имат достатъчно легла“, заяви Пламен Бакалов, консул по икономическите въпроси в българското консулство във Франкфурт.

Нападенията от миналата година в Тунис и в Египет сринаха резервациите в тези страни. Българският южен съсед Турция също бе подложена от серия нападения от ислямисти и кюрди, а Гърция е на предната линия на европейската мигрантска криза. От това ще се възползват туристически дестинации с по-малък риск да станат цел на нападения като Испания, Португалия и България.

Туристическата компания „Сънтурс“, базирана във Варна съобщи, че летните резервации от Германия са нараснали с 12% в сравнение с миналата година и се очаква нарастване на тези на руските туристи в размер на 10-15%.

Със своите 380 километра брегова линия, изпъстрена с плажове, както и с планини, средновековни манастири и древни руини България се предлага като привлекателна за семеен отдих евтина туристическа дестинация. Според статистическите данни туризмът отговаря за 13% от българския национален доход.

 

#туризъм #туристи #курорти #туристическа дестинация #плажове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"