Русинов отново в ареста за убийството на Яна, нова експертиза го уличава

Русинов отново в ареста за убийството на Яна, нова експертиза го уличава
Резултатите от експертната оценка показват, че всички косми, намерени по трупа на убитото момиче, принадлежат на задържания Николай Русинов. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Полицията задържа Николай Русинов – Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи директорът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов.

На Русинов са повдигнати обвинения за убийството на базата на резултатите от експертиза, извършена в чужбина, предаде Дарик радио, позовавайки се на информацията на СДВР.

По разпореждане на Софийската градска прокуратура 35-годишният Русинов е бил задържан в петък следобед за 72 часа. Арестът е извършен в столицата.

Очаква се в един от четирите почивни дни прокуратурата да поиска постоянния арест на Русинов.

Дългоочакваната експертна оценка е пристигнала от лаборатории в Австрия и Англия. Резултатите в нея показват, че всички косми, намерени по трупа на убитото момиче, принадлежат на задържания Николай Русинов, обясни градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му резултатите от експертизата са достатъчно категорично основание прокуратурата да приеме, че Русинов е съпричастен към убийството на Яна. Кокинов уточни, че след резултатите от експертизата всички обвинения срещу Пламен Трифонов са оттеглени.

За жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева основни заподозрени бяха Николай Русинов и клошарят Пламен Трифонов. Срещу Трифонов бяха повдигнати обвинения, които обаче не бяха доказани в съда и той бе освободен.

Експертното заключение, направено в чужбина, е на противоположното мнение на това в България, според което за убийството на момичето е виновен Пламен Трифонов.

Веднага след убийството 35-годишният Николай Русинов избяга в Турция и бе обявен за общодържавно издирване. Впоследствие той се върна в България, но срещу него не бяха повдигнати обвинения.

Въпреки че върху тялото на Яна беше открит биологичен материал от Русинов, разследващите приеха, че той единствено е правил секс с нея в нощта на убийството.

През юни м.г. Русинов разказа в телевизионно интервю, че е правил секс с Яна, но категорично отрече да я е убил.

Според разказа му той се запознал с Яна вечерта преди убийството от общи познати. Яна дошла при него, когато бил пиян, напушен и бил взел хапчета. Твърди, че не си спомнял как с нея си тръгнали от Маймунарника.

По-късно двамата са правили секс близо до местопрестъплението. После, около 5.00 ч. сутринта, мъжът оставил спящата Яна в храстите и си отишъл у дома. След това цялата седмица е ходил на работа, а накрая заминал за Румъния на гости при близки.

Той не си спомня какво се е случило и не даде информация дали е оставил момичето легнало на земята с дрехи или не.

След като името му беше замесено около убийството, Русинов сам отиде в полицията, от където след това беше освободен.

Яна Кръстева беше открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли. Тя е била удушена часове след концерт на стадион „Българска армия” предната нощ.

Почти година след жестокото убийство на Яна Кръстева разследването отново тръгва в първоначалната си посока, след като първо Русинов бе основният заподозрян на полицията.

Чеци на няколко пъти обясни, че е бил с Яна единствено заради сексуална тръпка и няма нищо общо с нейната смърт.

#Николай Русинов #Чеци #Яна Кръстева #убийство #Борисовата градина #старши комисар Валери Йорданов #СДВР #Софийската градска прокуратура #Австрия #Англия #Николай Кокинов #София #Пламен Трифонов #България #Румъния #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници