Песента "Хабиби" на Азис влезе в музикална топ класация на New York Times

Песента "Хабиби" на Азис влезе в музикална топ класация на New York Times
New York Times Magazinе
A A+ A++ A

Песента на поп-фолк звездата Азис "Хабиби" влезе в класацията "Топ 25 песни, които ни казват накъде отива музиката" на New York Times Magazinе. Изпълнението на Азис е на 25 място след тези на Дейвид Боуи, Колдплей, Джъстин Бийбър, Риана.

„Арабската струнна гама и сантименталните трели, с които започва „Хабиби“ са вида звуци, които може да свържете по-скоро с турски пазар или ромски каравани. Те обаче в действителност са българска чалга – поп-фолк жанр, популяризиран и може би най-добре илюстриран от певеца Азис, чието видео към „Хабиби“ надмина 20 милиона гледания в „Ютюб“ в рамките на четири месеца след пускането си през ноември 2015 г.“, така започва текстът, посветен на българския певец в „Ню Йорк таймс“. Изданието описва външния вид на българския певец като наподобяващо стила на Джордж Майкъл от времето на пускането на неговия хит „Faith“.

„Моето първоначално намерение беше да покажа на българите, че хората са различни и да им помогна да приемат тези, които са различни“, каза Азис, цитиран от списанието.

Изданието посочва също, че през 2015 г. той е и човекът, търсен най-много пъти в „Гугъл“ в България.



#Азис #музикална класация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »